Βιολογική Καλλιέργεια
Το οινοποιείο μας από το 2004 μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Είμαστε πιστοποιημένοι από την ίδρυση και μέχρι σήμερα από τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας Δ.Η.Ω, που αποτελεί ΄΄έναν από τους πιο αξιόλογους και αξιόπιστους ευρωπαικούς οργανισμούς πιστοποίησης.
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, γίνεται με τη βοήθεια ορισμένων εγκεκριμένων χημικών ενώσεων, μικροβιολογικών σκευασμάτων και ωφέλιμων εντόμων, τα οποία καταπολεμούν τους εχθρούς του αμπελιού.
Συνήθως γίνεται χρήση, μόνο χαλκού και θείου και σε σπάνιες περιπτώσεις η χρήση των παραπάνω εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων.
Το οινοποιείο μας πέρα από την πιστοποίηση των αμπελιών προχώρησε και στην πιστοποίηση τόσο του οινοποιείου όσο και του αποσταγματοποιείου για ολο το στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και την τελική εμφιάλωση.
Μετά από 15 χρόνια εμπειρίας, το δύσκολο εγχείρημά μας για την βιοκαλλιέργεια που ως πρωτοπόροι στον νομό και στην χώρα ξεκινήσαμε από το 2003, βρήκε αποδοχή τόσο στο καταναλωτικό κοινό όσο και στους συναδέλφους αμπελοκαλλιεργητές. Σε ότι αφορα το τσίπουρο, είμαστε οι πρώτοι που πήραμε έγκριση για παραγωγή και εμφιάλωση βιολογικού τσίπουρου στην Ελλάδα.